Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, de snelste nieuwsvoorziening in de ether en op de kabel. Onlangs is Radio 1 compleet vernieuwd. De actuele nieuwsvoorziening op Radio 1 is daardoor nog dynamischer, sneller en breder geworden. Het Radio 1 Journaal is vernieuwd en er zijn nieuwskwartieren en nieuwsflitsen ingevoerd. Diepgaande, uitgebreidere thema’s worden nu vooral in de middag en het weekend uitgezonden; op een moment dat de luisteraar meer aandacht voor een item heeft. In de ochtend worden vooral kortere items gepresenteerd. 

Wereldwijd nieuws 
Het Radio 1 Journaal heeft een uitgebreid correspondentennet over de wereld en een goed geïnformeerde redactie in Den Haag. De verslaggevers van het Radio 1 Journaal laten dagelijks hun reportages horen uit alle delen van Nederland. Bij grote en kleinere nationale en internationale kwesties heeft het Radio 1 Journaal zijn eigen deskundige ooggetuigen. 

Achtergronden bij het nieuws 
De achtergronden bij het nieuws worden dagelijks via diverse rubrieken toegelicht. AVRO, EO, KRO, NCRV, NPS, MAX, TROS, VARA en VPRO werken op Radio 1 samen om het pluriforme geluid van de Nederlandse samenleving in al zijn schakeringen goed over het voetlicht te krijgen. 

Sport 
Ook bij sport is Radio 1 de eerste. Dagelijks met sportbulletins in het Radio 1 Journaal en met uitzendingen van Langs de Lijn. Bij alle belangrijke sporttoernooien is Radio 1 aanwezig met rechtstreekse verslagen.

Realisatie Lajos.nl