Kunststof

Recente uitzendingen

Kunststof Aloys Oosterwijk - rechtbanktekenaar
vrijdag 12 februari 2016

Hij is onder eigen naam vooral bekend als striptekenaar maar het grote publiek kent het werk van Aloys Oosterwijk vooral van rechtszaken want hij is een vooraanstaand rechtbanktekenaar die enorm vaak Willem Holleeder heeft getekend en vanochtend plaatsten bijna alle kranten nog een tekening van zijn hand van de zaak tegen de Utrechtse serieverkrachter. Presentatie Frénk van der Linden

Ted Brandsen - choreograaf
donderdag 11 februari 2016

Het Nationale Ballet brengt met Mata Hari een nieuw, grootschalig ballet over het turbulente leven van de Nederlandse spionne én danseres. Ted Brandsen brengt het fascinerende verhaal tot leven en wil vooral inzoomen op haar vermogen om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. De première van Mata Hari was afgelopen zaterdag en zal tot en met vrijdag 26 februari te zien zijn in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Presentatie Frénk van der Linden

Mathijs Gomperts - dichter, worstelaar
woensdag 10 februari 2016

Mathijs Gomperts is dichter en worstelaar. Na emigraties naar onder andere Parijs, Berlijn en New York studeerde hij aan de Universiteit van Amsterdam af op ‘de filosofie van de literatuur’. In zijn debuutbundel ‘Zes’ is hij wars van modes en gebruiken. Hij schrijft zorgvuldig gecomponeerde herinneringen aan belevenissen zoals ze zich ophouden in ieders geheugen. Presentatie Frénk van der Linden

Kunststof Roos Schlikker - schrijver, columniste
dinsdag 09 februari 2016

Bitterzoet is een speciaal voor LINDA.tv geschreven internet-comedy met afleveringen van elk ongeveer zes minuten. De 20-delige serie is geschreven door Roos Schlikker en gaat over een mannenverslindster, een slimme betweter en een control freak. Drie vrouwen met een fantastisch rotleven.  Presentatie Jellie Brouwer

Kunststof Roos Blufpand - singer/songwriter
maandag 08 februari 2016

HOE DAN is het nieuwe Nederlandstalige pop-album van Roos Blufpand en geeft een innerlijke strijd weer. Hoe kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd gewoon genieten van het leven? De 23-jarige zangeres nam het besluit om bewuster te willen leven en dus werd HOE DAN zo duurzaam mogelijk opgenomen.  Presentatie Jellie Brouwer.

Kunststof Maaik Krijgsman - filmmaker
donderdag 04 februari 2016

Filmmaker Maaik Krijgsman trok tien jaar geleden naar Las Vegas met illusionist Hans Klok voor de documentaire 'See You in Vegas' en nu trok hij met fotograaf Ruben Terlou naar China voor de tv-serie Langs de oevers van de Yangtze, de langste rivier van China. Een serie in zes delen over veertig jaar staatskapitalisme en de gewone Chinees. Uitzending vanaf zondag 7 februari om 20.15 uur op NPO 2 bij de VPRO. Presentatie Frenk van der Linden.

Kunststof Ulay - beeldend kunstenaar
woensdag 03 februari 2016

Hij vormde in de jaren zeventig en tachtig een wereldberoemd duo met Marina Abramovic met wie Ulay legendarische performances gaf maar hij begon ooit als fotograaf. Om precies tezijn als als pionier van de polaroidfotografie en Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam eert hem nu met de tentoonstelling Polaroids waar naast zijn befaamde Polagrammen ook nieuw werk is te zien. http://www.nederlandsfotomuseum.nl/http://www.nederlandsfotomuseum.nl/ Frenk van der Linden.

Kunststof - Erik Voermans - journalist
dinsdag 02 februari 2016

Hij is de redacteur klassieke muziek van Het Parool die zelden zonder zakdoek naar de concertzaal gaat want als geen ander kan Erik Voermans  zich laten ontroeren. Dat neemt niet weg dat hij ondermaatse prestaties ragfijn fileert met de kettingzaag en voor wie het allemaal nog eens wil teruglezen is er  het reusachtig dikke boek ‘Van Andriessen tot Zappa’, een weerslag van 25 jaar muziekjournalistiek. Presentatie Jellie Brouwer.

Kunststof Hans Maarten van den Brink - schrijver, journalist
maandag 01 februari 2016

.Hij begon als kunstredacteur NRC/Handelsblad; was hoofdredacteur televisie bij de VPRO en baas van het Mediafonds dat op punt van verdwijnen staat. Maar bovenal is Hans Maarten van den Brink een uitmuntend schrijver wat hij in 1998 bewees met de gelauwerde novelle ‘Over het Water’ en nu is er ‘Dijk’ – over herinneringen die net zo vaak van vorm veranderen als de wolken boven een Noordhollandse polder. Presentatie Jellie Brouwer.

Kunststof Kaspar Kröner - countertenor
vrijdag 29 januari 2016

Hij begon met een studie altviool maar herontdekte op zijn twintigste de opwinding van het zingen. Nu timmert Kaspar Kröner hard aan de weg als countertenor en presenteert hij zijn debuutalbum ‘Kaleidoscope of Love’ waarin hij vier eeuwen Engelse liedkunst overbrugt. Kleine intieme liederen die het verhaal van de liefde vertellen.   Presentatie: Frénk van der Linden.

Maandag t/m vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur. Talkshow met prominenten over cultuur en media. Presentatie: Jellie Brouwer, Petra Possel en Frénk van der Linden.

Pagina's van dit programma

Terugluisteren

Kies een programma:


Kies een uitzenddatum:


 
Facebook