Fragment

Van Aert valt en mist Ronde van Vlaanderen: 'Wielerharten bloeden'

foto: Xfoto: X
  1. Fragmentenchevron right
  2. Van Aert valt en mist Ronde van Vlaanderen: 'Wielerharten bloeden'

Matteo Jorgenson heeft de eendagskoers Dwars door Vlaanderen op zijn naam geschreven. De Amerikaan van Visma-Lease a Bike kwam solo over de streep na een koers, die ontsierd werd door een gigantische valpartij.

Wout van Aert, ploeggenoot van winnaar Jorgenson, was één van de grote slachtoffers. Hij brak zijn sleutelbeen en ribben en kan een streep zetten door de rest van het voorjaar. VRT-journalist Maarten Vangramberen was erbij: "Het is een enorme aardschok. De Ronde van Vlaanderen is onthoofd."

Van Aert wilde tijdens de Ronde van Vlaanderen een gooi doen naar de titel. "Ik denk echt dat veel minder mensen gaan kijken", vertelt Vangramberen in Langs de Lijn en Omstreken. "Van Aert is veruit de populairste renner die we hebben. als hij valt bloeden alle Vlaamse wielerharten."

Volgens Vangramberen is het extra zuur, omdat de val wellicht voorkomen had kunnen worden. "Het is gebeurt op een weg, die er in de Ronde van vlaanderen niet bij zal zijn, omdat die te gevaarlijk is." Dat had nu eigenlijk ook gemoeten. "Dat maakt het een nog groter drama."

Luister het gesprek hieronder terug.

Video niet beschikbaar